Topmenu

Lieve Shai

Lieve Shai

Lieve Shai,

Sinds oktober ben je aan het kwakkelen en hebben we je uit de les gehaald. Je liep niet helemaal lekker en we hebben je meteen stilgezet zodat je even bij kon komen.
Tussendoor een keer gekeken hoe je liep, maar het was het nog niet. De twijfel sloeg toe, we hebben je op stal gezet en de dierenars gebeld. Bij het eerste onderzoek leek er vrij weinig aan de hand en liet je ook eigenlijk niks geks zien. Helaas ging je met een kleine twee weken achteruit en hebben we alsnog gebeld dat we foto’s wilde, dit was ondertussen alweer in november. Op de foto’s was er zichtbaar dat er aan ebide voeten een kanteling zat, niet goed.
We zijn meteen gestart met de behandeling, leuk vond je het niet zo zonder je maatjes op stal, en de spuit met pijnstillers was je helemaal niet blij mee, gelukkig maakte de appelmoes dat een beetje goed.

Toch wel een klein wonder was het dat je zó goed opknapte. We hebben heeeeel rustig aan alles opgebouwd. Begonnen met een klein rondje lopen, steeds een groter rondje, een minuut werd twee minuten, drie minuten, 15 minuten tot zelf een beetje draven en tussendoor speelde we nog wat met een zeil om je lekker bezig te houden.
Je mocht met oud en nieuw gezellig bij je vrienden op de berg naar het vuurwerk kijken en zodoende ook ’s ochtends daar gezellig eten en spelen. Ondertussen was het januari, we hebben je weer rustig wat lesjes mee laten lopen en wat was je blij.

Tot drie weken geleden, een kleine terugval, je liep niet helemaal lekker, maar na een paar dagen rust en een check van de dierenarts mochten we je weer gaan opbouwen.
Rustig aan weer, even een pas op de plaats. Dit hebben we gedaan en vorige week stapte je weer een paar lesjes mee. Tussendoor nog wat draven, je deed het allemaal oké er was niks aan de hand.
Maar schijn bedriegt….

Lieve Shai, vanochtend heb je een terugval gehad, we hoopten nog op een hoefzweer, maar de dierenarts vertelde ons vanmiddag wat anders.
Het is goed zo, het is klaar.

Je hebt jaren je best gedaan, je hebt ontelbaar veel kinderen op je rug gedragen, ontelbaar veel ontsnappingen gedaan en nog zoveel meer.

Vanavond is het klaar, is het goed.
Vanavond laten we je gaan.

Shai bedankt, bedankt voor alles!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *