Topmenu

Onderhoud

Er is een team van mensen dat op het hele terrein de afgelopen jaren hard heeft gewerkt aan verschillende zaken:

  • het afmaken van de Berg waaronder het maken van een longeerbak (met verlichting), een extra plek om een paard los te laten (naast de bergpony’s en een zandrolbak);
  • het straten van het stuk tussen de bergpony’s en de binnenbak;
  • het opknappen (van de ondergrond en afwatering) van de buitenbak;
  • het maken van de gladde platen (hoefslagkering) in de binnenbak (inclusief de nooduitgang bij het juryhok);
  • het land is opnieuw ingedeeld met een flink aantal aparte stukken land zodat de paarden en pony’s  nog beter gebruik kunnen maken van het weiland;
  • het toegangspad is aangepakt en is voorzien van grind. Nu is er veel minder wateroverlast bij het toegangshek;
  • er is een tweede hek geplaatst bij de ingang. In de zomer kan het eerste hek dan open blijven waardoor ons terrein toegankelijker is voor iedereen.

Door medewerking van de Gemeente Gouda zijn nieuwe deuren van de binnenbak geplaatst (aan de voorzijde). En is het dak en de wanden vervangen.

Nieuwe vrijwilligers nodig!
Wij zijn opzoek naar nieuwe vrijwilligers die ons met het onderhoud willen helpen. Ook als u af en toe eens wilt helpen bent u ook meer dan van harte welkom. Ook een kopje koffie/thee wordt niet vergeten. Wilt u ons meehelpen en bent u benieuwd wat dat dan inhoud? Laat het ons weten. U kunt ons mailen, een bestuurslid aanspreken of ons op zaterdag benaderen. Over het algemeen is er iedere zaterdagochtend wel iemand aanwezig van het onderhoudsteam.

O ja, u hoeft echt niet handig te zijn (mag wel natuurlijk). Met elkaar komen we al een heel eind.

Het Bestuur

 

 

Ook zijn de volgende zaken (met hulp van de gemeente) gerealiseerd:

Binnenbak

De gemeente heeft er voor gezorgd dat de voorzijde van de binnenbak volledig is vernieuwd (en dat was hard nodig ook). Vervolgens heeft de onderhoudsgroep, met hulp van een aantal vrijwilligers, een deel van de binnenkant van de binnenbak voor haar rekening genomen. Aan de linker lange zijde zijn nieuwe platen gemonteerd (net zoals al eerder was gedaan aan de andere lange zijde).

Ook is de binnenzijde bij de ingang aangepakt. Tevens is er een nieuwe buitenlamp bij de ingang van de binnenbak opgehangen (gesponsord door iemand van de onderhoudsgroep waarvoor dank). Nu is ’s avonds het hele terrein goed verlicht.

001 nieuwe voorzijde

Brug naar het weiland

Ook heeft de gemeente kortgeleden de brug naar het weiland hersteld. Er waren een aantal planken zo slecht dat de paarden erop uit konden glijden. Gelukkig zijn er nu een aantal slechte planken vervangen en is dit probleem opgelost.

Stroomvoorziening en verlichting binnenstal

De gemeente gaat een financiële bijdrage leveren voor het aanpakken van de stroomvoorziening en de verlichting van de binnenstal. De aanpak hiervan zal in overleg met de onderhoudsgroep gaan plaatsvinden.

De Berg

Grotendeels af (gestraat, longeercirkel, keien op de schuine helling)

Verder…

Eerlijk gezegd staat er nog veel meer op ons verlanglijstje. Een aantal voorbeelden zijn: het vervangen van de achterzijde van de binnenbak en het bijbehorende juryhok en de achterstallen, het asfalteren van een deel van ons terrein, nieuwe voerbakken enz. Niet alleen geld maar ook tijd en niet te vergeten vrijwilligers hebben wij hiervoor nodig. Mocht u met iets kunnen helpen dan horen wij dat graag!