Nieuwsbrief

Via nieuwsbrieven houden we onze leden, ouders en/of verzorgers, pensionners en de vrienden van Ruiterclub Bloemendaal op de hoogte van ons wel en wee. Maar natuurlijk mogen ook anderen deze nieuwsbrieven lezen!

 

Nieuwsbrief mei 2024

 

Beste leden, ouders/verzorgers en pensionners,

Na onze laatste nieuwsbrief van maart was er de afgelopen tijd weer veel te beleven en te doen op ons erf en er staat ook veel op de planning de aankomende periode, zowel wat betreft evenementen als het steeds verder opknappen en verbeteren van ons terrein en gebouwen.  Hier leest u meer over in deze nieuwsbrief.

 

Sponsorloop

Met de sponsorloop is er een geweldig bedrag bij elkaar gelopen waar we zeker een compleet voltigetuig mee kunnen aankopen. Er waren een paar flinke uitschieters bij. Zo haalde Fenne v/d Horst maar liefst € 162,- op, Robin Doormernik € 146,- en Khloé Blom liep € 104,- bij elkaar. Met alle andere bijdragen zijn we net zo blij, ook die zorgen voor het totaalbedrag van maar liefst € 1028,45. Onze dank aan alle sportieve deelnemers en sponsoren!

 

 

 

 

 

 

 

 

Betaalde voerdienst

Na een aantal jaren de betaalde voerdienst te hebben begeleid zijn Sjon & Corine per 1 mei gestopt en kunnen zij eindelijk weer eens uitslapen op de zondag. Hierdoor hebben wij moeten besluiten om de voerdiensten voorlopig door mensen te laten uitvoeren die geen directe begeleiding nodig hebben. Wij bedanken Sjon & Corine en jeugdleden voor hun hulp en inzet de afgelopen jaren.

 

 

 

 

 

Thunder

1 mei is Thunder bevallen van een prachtig hengstveulen. Zoals de meeste wel wisten was de binnenstal niet toegankelijk om Thunder en het veulen rust te geven. Inmiddels hebben wij dit opgeheven maar vragen wij wel om de paarden/pony’s in de box te poetsen en op te zadelen en niet in het gangpad.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op hemelvaartsdag is de komst van het veulen feestelijk gevierd met beschuit met muisjes, en konden jullie kijken naar moeder en kind in de buitenbak. Nog even ter herinnering: jullie kunnen nog tot en met a.s. zaterdag 25 mei je stem uitbrengen op de lijst met namen in de vorige nieuwsbrief, op het mailadres rvcprijsvraag@gmail.com. Tijdens de hofstedendagen om 13:30 uur maken we de naam van het veulen bekend.

 

Timmie uit de lessen

Vele jaren heeft Timmie bij ons meegelopen in de lessen, en heel wat jonge leden hebben op hem leren rijden. Timmie was beschikbaar gesteld door Annemarie en haar dochter Emmely. Nu Emmely oud genoeg is gaan zij de verzorging en beweging zelf doen. Timmie loopt nu dus niet meer mee in de lessen. Hij blijft wel in pension op de Ruiterclub in zijn vertrouwde kudde

 

 

 

 

 

 

Poetsplaats bij de bergpony’s

Inmiddels staat de nieuwe overkapping er. Wij zijn hier ontzettend blij mee, hij is echt prachtig geworden. Hiermee hebben we weer een plek om op een veilige manier de pony’s en paarden vast te zetten tijdens het verzorgen. Er wordt al flink gebruik van gemaakt. Voor dit project zijn materialen gesponsord voor een bedrag van € 300,-!

 

 

 

 

 

 

Buitenstallen en Jail

Inmiddels zijn de buitenkant van de stallen en jail allemaal geverfd door de gemeente. Wat een ongelooflijk prachtig resultaat! De bovenluiken worden op dit moment door ons zelf aangepakt en van een nieuwe kleur verf voorzien. Het uiteindelijke resultaat wordt dus als het goed is nog mooier.

 

 

 

 

 

Renovatie buitenbak en sponsoring door onze coöperatieve Rabobank

In de vorige nieuwsbrief hebben we beloofd jullie op de hoogte te houden van de vorderingen van dit grote project.

Misschien hebben jullie al gezien op Facebook dat regiodirecteur van de Rabobank Judith Cok bij ons langs geweest is, en dat zij een mooie cheque heeft uitgereikt voor de renovatie. Een prachtige bijdrage van maar liefst € 9.000! Hier zijn we enorm blij mee. Dit bedrag komt bovenop het bedrag wat we van de gemeente Gouda als subsidie hebben ontvangen. Met die twee bedragen kan een flink deel van de kosten worden gedekt. Daarnaast hopen we nog op een bijdrage van een tweetal stichtingen.  

 

 

 

 

 

 

 

In diezelfde week hebben we de opdracht voor de werkzaamheden verstrekt. We gaan de klus klaren samen met twee bedrijven, namelijk: Baatje Grondverzet ,die de oude toplaag gaat afvoeren, de drainage gaat vervangen, de planken op het hekwerk gaat vernieuwen, zand gaat storten, de vlokken gaat verspreiden en graafwerk voor de besproeiing gaat graven. En de firma J. Oudshoorn & Zn, die ons gaat helpen om de besproeiing van zowel de nieuwe buitenbak als die in de binnenbak de 21e eeuw in te krijgen. Met kraantjes en mooie pop-up sproeiers. De keuze voor de firma Oudshoorn is tot stand gekomen dankzij een goeie tip van een van onze leden (bedankt Rik!). Ook zijn we nog langs geweest bij een adres in Nieuwerkerk waar een flinke partij vlokken lag opgeslagen. Vlokken die uit een andere buitenbak zijn afgevoerd en gezeefd. Gedeeltelijk hergebruik is beter voor het milieu. En beter voor de portemonnee van onze vereniging.

De meeste en grootste werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens de zomerstop. We kunnen zo steeds gebruik maken van onze buitenbak en hopen dat na de zomerstop er een prachtige nieuwe bak ligt. En dat als het droog en warm is de stoffigheid goed kan worden beperkt door nieuwe sproei-installaties. Ondertussen zien jullie waarschijnlijk al dat het klusteam bezig is om de verroeste omheining langs de buitenbak kaal te schuren en (daarna) opnieuw te verven. Een hele klus vanwege het grote aantal meters omheining. Een klus daarom die misschien direct na de zomerstop nog niet helemaal klaar is. Heb je zin om het klusteam bij het schuren of verven (of iets anders) te helpen? Laat het even weten: voorzitterrcb@gmail.com.

 

 

Verslag 13+ kamp

 

We hadden dit jaar 18 deelnemers voor het 13+ kamp. Het was een erg gezellige editie. Wij zijn echt wel trots op onze jeugd. Iedereen hoort erbij, ze staan voor elkaar klaar en de sfeer is fijn. De buitenrit was ook weer een succes en is weer veilig verlopen. Veiligheid is iets wat niet alleen bij ons, maar ook bij maneges waar wij te gast zijn een hoge prioriteit heeft. En dan galoppeer je misschien minder dan je had gehoopt.

 

 

 

Dressuurwedstrijden

De inschrijvingen zitten altijd vlug vol en we hebben vanwege de inzet van onze paarden en pony’s altijd maar een beperkt aantal plaatsen. Meestal gaat het heel goed, maar paarden en pony’s zijn levende wezens en ook zij hebben wel eens hun dag niet of hebben ook last van spanning (soms door spanning van de ruiter) of door het alleen zijn in de rijbaan. Dan wordt er soms besloten om een paard of pony toch uit de wedstrijd te halen. Nieuwe paarden en pony’s moeten dit vaak ook nog leren, het zijn tenslotte geen machines. Maar ook ruiters moeten leren omgaan met het feit dat het niet altijd loopt zoals wij zouden willen. Plezier staat altijd voorop, zowel voor ruiter als paard!!

  • Deel 2 van de dressuurwedstijd is op 2 juni (inschrijving is inmiddels gesloten)
  • De vaardigheidswedstrijd is op 30 juni en is bedoeld vanaf F3 niveau met 1 winstpunt. Inschrijving is nog open. Ben je benieuwd hoe dit gaat dan zou je ook eens kunnen komen kijken op deze dag.

In oktober staan de dressuurwedstrijden weer op de planning.

 

Jaarlijkse algemene ledenvergadering 26 juni

Op woensdag 26 juni 20.00 uur vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. Schrijf het alvast in je agenda! De officiële uitnodiging met de agenda volgt nog.

 

Evenementen

Voor meer informatie kijk op het prikbord of stuur een mail voor vragen en inschrijven naar evenementenrcb@gmail.com

 

 

 

 

Evenementenkalender

 

25 & 26 mei            Hofstedendagen Let op!! Deze zaterdag zijn er geen lessen.

28 t/m 31 mei         Avondvierdaagse 10 km

2  juni                     Dressuurwedstrijd (deel 2)

26 juni                    Algemene ledenvergadering

30 juni                    Vaardigheidswedstrijd

6 juli                       Barbecue (inschrijving is al geopend, kijk op het prikbord)

22 juli t/m 18 aug    Zomerstop  Let op!! Er zijn dan geen lessen.

21 & 22 sept            Horse Event (Landelijk evenement in Vijfhuizen)

29 sept                    Open Dag.

 

Hou voor meer informatie of inschrijven voor evenementen het prikbord in de gaten !!

 

Met vriendelijke groet,

het bestuur van Ruiterclub Bloemendaal

 

 

Hieronder kun je de meest recente nieuwsbrieven van Ruiterclub Bloemendaal downloaden:

 

Nieuwsbrief maart 2024

Nieuwsbrief december 2023

Nieuwsbrief november 2023

Nieuwsbrief juli-augustus 2023

Nieuwsbrief mei-juni 2023

Nieuwsbrief maart-april 2023

Nieuwsbrief januari-februari 2023