Nieuwsbrief

Via nieuwsbrieven houden we onze leden, ouders en/of verzorgers, pensionners en de vrienden van Ruiterclub Bloemendaal op de hoogte van ons wel en wee. Maar natuurlijk mogen ook anderen deze nieuwsbrieven lezen!

 

Nieuwsbrief juli 2024

 

Beste leden, ouders/verzorgers en pensionners,

Voor de scholen is de zomervakantie al weer aangebroken. De paarden en pony’s mogen straks ook vier weken lekker uitrusten, maar op de club gaat juist hard gewerkt worden: de buitenbak gaat op de schop, zodat de bodem weer stevig is en goed gedraineerd, en in droge perioden juist goed nat kan worden gehouden. Zo kunnen we nog heel lang genieten van de lessen buiten.

 

We wensen iedereen een hele fijne vakantie en zien jullie daarna heel graag terug voor fijne lessen en gezelligheid op onze Ruiterclub!

 

 

 

 

 

 

 

Zomerstop en lesroosters

De laatste les vindt plaats op 20 juli. We starten weer op 19 augustus. Let op: tijdens de zomerstop zijn we ook gesloten voor de verzorgers!

We willen alle schoolgaande leden of hun ouders vragen om zo snel mogelijk de nieuwe lesroosters door te geven aan de instructie, zodat zij tijdig een nieuwe indeling kunnen maken!

 

 

 

Verslag ALV’s

Op 26 juni vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. De notulen hiervan zijn inmiddels rondgestuurd. We zijn heel blij dat we er in geslaagd zijn om de contributie relatief laag te houden. Door de inzet van onze leden (bijvoorbeeld bij acties als de Raboclubsupport en de Grote Clubactie), en onze vrijwilligers (bijvoorbeeld tijdens evenementen en de reguliere bardagen), en door goed naar de kosten te kijken, is het niet nodig geweest om de hoge inflatie volledig door te berekenen in de contributie. Zo kunnen we onze doelstelling – paardrijden toegankelijk houden voor een zo breed mogelijke doelgroep – blijven realiseren.

 

Aangezien het vereiste aantal leden voor besluiten over de voorgestelde statutenwijziging niet aanwezig was, is op 3 juli een tweede ALV gehouden. Hierin is besloten tot statutenwijzing overeenkomstig het besprokene op 26 juni. Het bestuur gaat hier de komende tijd uitvoering aan geven.

 

Verslag bbq

Op 4 juli vond weer de bbq plaats.

Dit is inmiddels een echte traditie geworden. Het weer zat alleen niet echt mee. Er stond veel wind en het was fris, We hebben dus met zijn allen binnen gegeten terwijl de mannen buiten het vlees bakten. Er was weer voldoende te eten en het smaakte iedereen goed.

 

 

 

 

 

Open dag 29 september 2024

Op 29 september vindt de jaarlijkse open dag plaats. Noteer deze datum alvast in jullie agenda. Het programma volgt nog, dus hou ook onze facebookpagina in de gaten!

 

Nieuwe paarden en pony’s

We zijn er weer in geslaagd om brave paarden en pony’s voor de lessen te vinden. We stellen ze hieronder aan jullie voor:

 

 

 

 

 

 

 

Novia is een merrie van 10 jaar oud en +/- 1,50 m hoog. In de omgang is zij heel vriendelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Blossom is een tinkertje, net als onze Bob en Amelia. Ze is een merrie van 10 jaar oud met een stokmaat rond de 1,30 m.

Inmiddels zijn de gebitten gecontroleerd en behandeld door de dierenarts en is de zadelmaker geweest om de zadels goed aan te meten.  We hopen aan deze twee nieuwkomers weer fijne, betrouwbare lespony’s te hebben.

 

Werk, werk en nog eens werk…

Het klusteam heeft weer hard gewerkt: de omheining op het land is weer helemaal gecontroleerd en kapotte palen of breuken in het lint zijn weer hersteld, ook is er overal gemaaid rond de omheining zodat er geen stroomverlies meer is. Er is dus weer overal stroom, 5.000 volt, dus de paarden kunnen weer veilig naar buiten. Let dus wel op bij het uit de paddock halen van paarden of pony’s dat je alleen de handvatten vastpakt, want een schok kan geen kwaad maar is echt niet fijn!

We hopen dat het weer meezit en ook de paarden en pony’s lekker op de wei van hun vakantie kunnen genieten tijdens de zomerstop.

 

 

Evenementenkalender

 

22 juli t/m 18 aug.            Zomerstop

21 & 22 sept.                   Horse Event (landelijk evenement in Vijfhuizen)

29 sept.                            Open dag

 

 

 

 

Hou voor meer informatie of inschrijven voor evenementen het prikbord in de gaten !!

 

Met vriendelijke groet,

het bestuur van Ruiterclub Bloemendaal

 

 

Hieronder kun je de meest recente nieuwsbrieven van Ruiterclub Bloemendaal downloaden:

 

Nieuwsbrief mei 2024

Nieuwsbrief maart 2024

Nieuwsbrief december 2023

Nieuwsbrief november 2023

Nieuwsbrief juli-augustus 2023

Nieuwsbrief mei-juni 2023

Nieuwsbrief maart-april 2023

Nieuwsbrief januari-februari 2023