Nieuwsbrief

Via nieuwsbrieven houden we onze leden, ouders en/of verzorgers, pensionners en de vrienden van Ruiterclub Bloemendaal op de hoogte van ons wel en wee. Maar natuurlijk mogen ook anderen deze nieuwsbrieven lezen!

 

Nieuwsbrief maart 2024

 

Beste leden, ouders/verzorgers en pensionners,

We zitten alweer in het voorjaar en het mooie weer lijkt ons dan eindelijk te zijn gegund. Iedereen kijkt wel uit naar droog zonnig weer en langere dagen. Dit jaar staat er weer een hoop op de planning wat betreft evenementen maar ook het verder opknappen van het erf. Maar er is ook weer een hoop gebeurd de afgelopen periode.

 

BHV

In januari zijn al onze medewerkers weer geslaagd voor hun BHV cursus. Het blijft belangrijk om dit ieder jaar weer te herhalen.

 

 

 

 

Afscheid Bink & Latina

In januari moesten we afscheid nemen van onze Bink en Latina. Bij beiden was geen kans op herstel meer mogelijk en in overleg met onze dierenarts hebben we besloten om ze in te laten slapen. De verzorgers hebben de zondagavond van tevoren nog in alle rust afscheid kunnen nemen en zo werden ze nog verwend met allerlei lekkers en er was zelfs een taart gemaakt. Dit soort momenten gaan ons niet in de koude kleren zitten maar gelukkig kunnen wij het ook weer op deze manier doen, vredig gewoon op de Ruiterclub zonder stress van vervoer naar een kliniek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twix in Pension.

Twix liep al heel wat jaartjes mee in de lessen en kreeg steeds meer klachten wat hij liet merken in zijn gedrag. De dierenarts heeft hem bekeken en in overleg is hij toen regelmatig door de fysio/osteopaat behandeld. Het is dan ook belangrijk dat Twix op de juiste manier zijn lichaam gebruikt en daarom was het voor hem beter om door 1 persoon gereden te worden. Maacha verzorgde Twix al 6 jaar en heeft per 1 februari Twix van de Ruiterclub overgenomen. Twix blijft in pension op de Ruiterclub en zal ook gewoon met de manegepaarden en pony’s lekker naar buiten gaan. Want daar wordt hij gelukkig van, spelen met zijn maatjes. Wij wensen Maacha heel veel plezier en geluk met Twix en zijn blij dat hij bij ons op de Ruiterclub blijft.

 

Divano Plakijzers

Misschien hebben jullie het al gezien want de ijzers van Divano zijn nu van een soort kunststof die niet met nagels (spijkers) vastzitten maar door middel van een speciale lijm. Divano reageerde namelijk zo heftig op het nagelen dat we naar een andere manier hebben gezocht. Alleen zijn er nog niet veel mensen die hierin gespecialiseerd zijn. Uiteindelijk kwamen we bij Gary Stals uit die daarvoor vanuit Belgie naar Nederland komt. Een man met passie voor zijn werk en Divano voortaan onder zijn hoede neemt. Wij hebben ook het idee dat Divano er fijner mee in de lessen loopt.

 

Thunder krijgt een veulentje

Begin december kochten we Thunder bij een handelaar en het enige wat wij van haar wisten is dat ze nog niet zo lang in Nederland was en dat ze uit Hongarije komt volgens haar paspoort. Omdat ze toch wel heel erg dik werd hebben we de dierenarts maar even laten kijken. Volgens de dierenarts zat er al een groot veulen in maar kon hij niet zeggen of het met een week of pas met 6 weken geboren zou worden. Ze heeft een singel om met een Birthalarm en op het moment dat ze helemaal plat gaat liggen gaat deze bellen naar de telefoon van Marielle. De stal is vergroot en voorzien van een camera zodat als het Birthalarm afgaat Marielle op de camera kan kijken of de bevalling begint. Vals alarm midden in de nacht komt regelmatig voor maar door de camera hoeft nu niemand voor niets naar stal. Het is nu dan ook gewoon afwachten.

 

 

 

 

 

Paddock aan zijde Bloemendaalseweg

De stapmolen die er in het verleden stond werd al heel lang niet meer gebruikt en is daarom weg gehaald. Omdat we de paarden zoveel mogelijk buiten willen hebben is daarvoor hard gewerkt aan een nieuwe paddock. Ook voorzien van een laag zand wat gedeeltelijk door een donatie mogelijk was. Hopelijk kunnen wij deze ook in de winterperiode blijven gebruiken. Inmiddels maken Kiaro en Aurora er gebruik van en hoeven ze niet meer in de binnenbak los voor hun dagelijkse beweging.

 

 

Sponsorloop

Op 3 maart vond er een sponsorloop plaats om geld op te halen voor een nieuw voltigetuig. Onder het genot van het zonnetje werden de kinderen aangemoedigd door familie en vrienden. Wat het uiteindelijke bedrag is geworden houden jullie nog even tegoed tot al het geld binnen is. Deelnemers en sponsoren dank jullie wel voor jullie inzet hiervoor !!

 

 

 

 

 

 

 

Renovatie buitenbak

Onze vereniging is vooral afhankelijk van paarden, pony’s en mensen maar ook van een goede plek om paard te rijden. Een veilige buitenbak is daarbij onmisbaar voor ons. Er zijn weinig buitenrijbanen bestand tegen de hoeveelheid regen die de afgelopen tijd is gevallen en dat er af en toe water blijft staan is bijna onvermijdelijk. We hebben inmiddels wel gezien dat de drainage onder de bovenlaag op diverse plaatsen kapot is, wat ervoor zorgt dat het water op sommige plaatsen langer blijft staan dan op andere plaatsen. Ook zal het iedereen wel zijn opgevallen dat de beschotting rond de bak op diverse plekken kapot is. En ook al ruimen we steeds de mest op uit de bak, het zand vervuilt langzaam wat de drainage hindert en de vlokken toplaag is aan vervanging toe. Een oplossing voor de roestige bakrand zou mooi zijn en als we de beregeningsinstallatie zouden kunnen toevoegen dan kunnen we ook als het lang droog is minder stoffig rondrijden.Al met al een enorme klus die ons te wachten staat.

Qua uitvoering en ook financieel is dit het grootste project sinds tijden. We hebben een bijdrage gekregen vanuit het gemeentelijke accomodatiefonds en we hebben aanvragen voor financiële steun lopen bij de Rabobank en de Jac Bezemer stichting. Mochten jullie ons kunnen helpen met meer sponsoring of acties: alle hulp is welkom. rcbpenningmeester@gmail.com.

Maar ook na aftrek van alle bijdragen moeten we een fors gedeelte van de investering uit onze reserves voldoen. En dat kan maar 1 keer. We doen er dan ook alles aan om dingen goed uit te zoeken en we proberen steeds de juiste keuzes te maken, maar een garantie dat alles tiptop gaat verlopen en we weer vele jaren kunnen genieten van een mooie buitenbak hebben we vooraf helaas niet. Het is dus best spannend, dit project.

Zoals het er nu naar uit ziet gaan we de renovatie uitvoeren in de zomerstop in juli/augustus. We zijn daarbij wel afhankelijk van de beschikbaarheid van leveranciers en van onze vrijwilligers van het klusteam. We houden jullie op de hoogte!

 

Evenementen

Inschrijving voor de ponykampen is geopend !!

Ponykamp 13+

Van woensdag 8 mei tot vrijdag 10 mei organiseren we een driedaags ponykamp voor de 13+ leden.

Tijdens dit kamp blijven we slapen in eigen tenten in de binnenbak en vindt er ook een buitenrit plaats op een andere locatie. Wij zoeken hier ook nog een aantal vrijwilligers voor die zouden kunnen rijden met de auto om op de locatie te komen. De kosten voor dit kamp bedragen € 150,-

Voor meer informatie kijk op het prikbord of stuur een mail voor vragen en inschrijven naar

Ponykamp voor kinderen tot en met 12 jaar

Van dinsdag 16 juli tot en met 18 juli organiseren we een driedaags ponykamp voor kinderen tot en met 12 jaar. Tijdens dit kamp slapen de kinderen gewoon thuis. Er is een beperkt aantal plaatsen en onze ervaring is dat dit kamp altijd snel vol is, geef je dus op tijd op !! 

Kosten voor dit ponykamp zijn € 100,- en voor meer informatie kijk op het prikbord. Voor vragen of opgeven stuur een mail naar evenementenrcb@gmail.comevenementenrcb@gmail.com

 

Evenementenkalender

 

16 maart                  NL Doet Landelijke vrijwilligers dag.

                                   Van 10.30 tot 16.00 gaan we weer allerlei klussen doen. 

                                   Iedereen is hierbij van harte welkom.

17 maart                  Dressuurwedstrijd 

31 maart                  Paarden wegen

8  t/m 10 mei          Ponykamp 13+

12 mei                      Dressuurwedstrijd (deel 1)

18 t/m 20 mei         Schoonmaakweekend (Hofstedendagen)

25 & 26 mei             Hofstedendagen

                                   Let op !! Deze zaterdag zijn er geen lessen.

28 t/m 31 mei         Avondvierdaagse 10 km

2  juni                        Dressuurwedstrijd (deel 2)

30 juni                       Vaardigheidswedstrijd

6  juli                          Barbecue

22 juli t/m 18 aug   Zomerstop 

                                    Let op !! Er zijn dan geen lessen.

21 & 22 sept             Horse Event (Landelijk evenement in Vijfhuizen)

29 sept                       Open Dag

 

Hou voor meer informatie of inschrijven voor evenementen het prikbord in de gaten !!

 

Met vriendelijke groet,

het bestuur van Ruiterclub Bloemendaal

 

Hieronder kun je nieuwsbrieven van 2023 van Ruiterclub Bloemendaal downloaden:

 

Nieuwsbrief december 2023

Nieuwsbrief november 2023

Nieuwsbrief juli-augustus 2023

Nieuwsbrief mei-juni 2023

Nieuwsbrief maart-april 2023

Nieuwsbrief januari-februari 2023