Nieuwsbrief

Via nieuwsbrieven houden we onze leden, ouders en/of verzorgers, pensionners en de vrienden van Ruiterclub Bloemendaal op de hoogte van ons wel en wee. Maar natuurlijk mogen ook anderen deze nieuwsbrieven lezen!

 

Nieuwsbrief september-oktober 2023

 

Beste leden, ouders/verzorgers en pensionners,

 

De vorige nieuwsbrief was van voor de zomerstop en wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad, ook voor iedereen die in Nederland is gebleven met alle nattigheid. De paarden en pony’s hebben in de zomerstop ook regelmatig een nacht op stal gestaan omdat er geen droge plekken waren waar ze konden liggen. Dit bracht daardoor ook meer werk met zich mee en omdat we nog geen nieuwe stalmedewerker hadden is dit opgevangen door leden en vrijwilligers. Onze dank daarvoor !!

 

 

 

 

 

 

 

Verhuizing Owen

Omdat de lessen te zwaar werden voor Owen waren we op zoek gegaan naar een nieuwe plek waar Owen het rustiger aan kon gaan doen en brachten we Owen naar een zorgboerderij waar hij samen met een Tinker kwam te staan. Dat leek goed te gaan, maar inmiddels is het toch geen goede match gebleken. Owen staat weer gezellig bij ons en we gaan op zoek naar e
en andere oplossing.

 

 

Aanschaf nieuw paard

Omdat wij zeer te spreken waren over Kiaro wat betreft karakter en er weer een Murgese te koop kwam zijn we gaan kijken bij een merrie Aurora van 12 jaar oud.

Aurora is iets onzekerder dan Kiaro maar ook zeer braaf onder het zadel en lief in de omgang. Ook zij kwam recent uit Italië en moest in het begin best even wennen. Inmiddels loopt zij mee in de lessen en doet het erg goed.

 

 

 

Aanschaf nieuwe pony

Tijdens de zomerstop werden wij gebeld door de oude eigenaar van Levi dat de pony van haar schoonvader te koop kwam omdat zijn dochter er geen tijd meer voor had. Amelia was al een langere tijd niet bereden en daardoor ook veel te zwaar geworden van het alleen maar in de wei staan. Zodoende kwam deze 7 jarige Tinker merrie naar de Ruiterclub. Er waren in het begin problemen met haar huidige zadel en inmiddels hebben we voor haar dus ook een nieuw zadel aangeschaft en dat ligt helemaal goed. Wel zal het zadel aangepast moeten worden als ze weer wat afgevallen is. Ook zij loopt inmiddels mee in de lessen en ook dat gaat nu goed.

 

 

 

 

Paddocks

Omdat wij in Gouda op een zachte veenbodem zitten blijft het een drama in de winter om de paarden en pony’s vrije beweging te geven zonder tot je knieën in de modder te zakken. Ook de paddock achter de buitenrijbaan verandert na een flinke regenbui in een modderbad. Omdat drainage aanbrengen een dure kostenpost is zijn we op zoek gegaan naar een andere oplossing en kwamen we uit bij gebruikt hockeygras. We zijn benieuwd of het ook in de herfst en winter goed blijft gaan maar tot nu toe zijn wij er zeer over te spreken.

 

Nieuwe baan Gwen

Gwen gaf al vele jaren de ochtendlessen op de vrijdag wat inmiddels de naam Ladiesmorning heeft gekregen. Na de lessen was het altijd heel gezellig aan de koffietafel maar vanwege een nieuwe baan lukt het voor Gwen niet meer om dit te vervullen. De lessen zullen afwisselend gegeven gaan worden door Mariëlle en Peter. We wensen Gwen heel veel succes met haar nieuwe baan !!

 

Vrijwilligers stellen zich voor: Leonie

Mijn naam is Leonie van Uffelen. Ik ben getrouwd met Corjan en samen hebben we twee dochters: Jinthe (14) en Danée (11). Het is inmiddels alweer 6,5 jaar geleden dat we voor het eerst op de Ruiterclub kwamen voor de eerste les van zowel Jinthe als Danée. Jinthe is na een aantal jaar gestopt, maar Danée is alleen maar enthousiaster en actiever geworden. Doordat ze Rebbel ging verzorgen, was ook ik steeds vaker en langer op de manege te vinden. En van het één kwam het ander. Eerst hielp ik vooral met dingen als pony’s uit de paddock halen en opzadelen. In 2021 heb ik de organisatie van de clubkleding overgenomen en tijdens wedstrijden en evenementen sta ik af en toe achter de bar of help op andere manieren mee. Op veler verzoek hebben we sinds dit jaar, naast de bekende zwarte clubkleding met roze opdruk, ook verschillende andere kleuren met zwarte opdruk. Het is leuk om al die kleding op het erf te zien, soms zelfs gematcht met sokken en het dekje van de pony!

Op een gegeven moment had ik het gevoel vrijwel alles te doen, behalve rijden zelf (wat ik op een enkele keer na tot dan toe ook nooit gedaan had). Omdat het me leuk leek met mijn dochter (of dochters) ooit een buitenrit te maken, en ik vond dat ik dan zelf ook moest kunnen rijden, ben ik eind 2021 zelf ook begonnen met lessen. Helaas moest ik na een jaar tijdelijk stoppen, maar sinds deze zomer kan ik gelukkig ook weer rijdend genieten van onze ontzettend lieve, brave en soms ondeugende pony’s en paarden!

(De eerste buitenrit was vorig jaar al een feit. De volgende wens is een strandrit. ;))

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe stalmedewerker

Inmiddels is Nancy begin september begonnen als stalmedewerker op de Ruiterclub. Nancy is 31 jaar oud en heeft al op een aantal stallen gewerkt. Tevens volgt Nancy een 3 jarige opleiding tot gedragstrainer waarvoor ze in juli 2024 examen moet doen. Daarna is ze afgestudeerd. Nancy is tijdens haar werk op de Ruiterclub vaak in gezelschap van haar hond Nova.  We heten Nancy van harte welkom! 

 

 

 

 

 

Open Dag 2023

Onze jaarlijkse Open Dag werd goed bezocht en de instructeurs hadden samen met de leden weer een leuk programma in elkaar gezet. Het was prachtig weer en we kunnen terugkijken op een gezellige en geslaagde dag.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barbecue 2023

Ook onze, inmiddels jaarlijkse, barbecue was een succes. Zo’n 80 personen waren aanwezig en er was wederom voldoende te eten. Na de barbecue werd er nog doorgefeest en gedanst tot in de late avond.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komende activiteiten

Pannenkoeken en Disco

Op vrijdag 13 oktober gaan we weer pannenkoeken eten en aansluitend kunnen de kinderen ook nog een dansje wagen in onze disco.

We beginnen om 17.30 en gaan eerst met z’n allen pannenkoeken eten. Dat kost € 5,- per kind en duurt tot 19.00 uur

Vanaf 19.00 hebben we aansluitend een disco en voor kinderen tot en met 11 jaar duurt deze tot 20.30 uur, daarna gaan we nog door tot 22.00 voor de kinderen vanaf 12 jaar. De disco kost € 2,50 per kind.

Graag inschrijven op de inschrijflijst in de gang. LET OP: kom je voor beide onderdelen dan bedragen de totale kosten dus € 7,50. Graag zoveel mogelijk met pin betalen.

 

 

 

 

 

Vaardigheid Wedstrijd

Zondag 29 oktober vaardigheid wedstrijd

Een vaardigheid proef is een dressuurproef met hindernissen (balkjes op de grond, pionnetjes en een kruisje springen)

Deze wedstrijd is voor alle ruiters die een niveau hebben van F3 met 1 winstpunt of hoger. Weet je niet zeker of je al dat niveau hebt? Vraag het dan even aan je instructeur! Kosten zijn € 10,- en de inschrijflijst hangen we deze week op het prikbord in de gang.

Grote Club Actie – ook digitaal

De Grote Clubactie is inmiddels al in volle gang en hopelijk gaan we weer een mooi bedrag ophalen. De grote trekker wordt inmiddels erg slecht en het kleine trekkertje is ook niet al te best meer. Graag zouden we deze in willen ruilen en een middenmaat aan willen schaffen waarmee we alle werkzaamheden kunnen verrichten, de grote trekker is eigenlijk te groot voor ons terrein en het kleine trekkertje te licht. Denk hierbij aan de mesthoop aanschuiven en de bak slepen maar ook b.v het land maaien. Dit is best een grote uitgave en wij hopen dat de opbrengst van de Grote Clubactie een mooie bijdrage kan leveren.

Jullie krijgen regelmatig een update via de mail. Mocht je toch liever met de ouderwetse lotenboekjes op stap willen, geef dat dan even door, dan zorgen we dat je ze krijgt.

Klussen ipv Bardiensten

Een aantal leden gaf aan liever een aantal taken van het klusteam te doen dan bardiensten te draaien en inmiddels is er een mail verstuurd. Heeft u geen mail gekregen maar wel aangegeven om het klusteam te willen helpen of doe je al iets anders voor onze vereniging maar wil je ook af en toe meehelpen bij het klusteam stuur dan even een mail naar Marielle.  voorzitterrcb@gmail.com

Betaalde voerdienst voor de weekenden.

Om ons team aan te vullen zoeken wij nog enkele leden vanaf 13 jaar die het leuk vinden om op zondag mee te draaien/werken in de ochtenddiensten omdat de paarden en pony’s ook dan voorzien moeten worden van voer en vrije beweging. Er is hierbij altijd uitleg en toezicht door een volwassene die jullie ook helpt bij de verzorging van de paarden en pony’s. Er wordt een rooster gemaakt en daarbij gaan we uit van de zondagen dat jij beschikbaar bent. De tijden zijn van 08.00 tot 12.00 uur en je krijgt per ochtend die je hebt geholpen een vergoeding van € 10,- op je bankrekening. Lijkt het je leuk of wil je meer informatie stuur dan een appje naar Corine 06-34492518 of stuur haar een mailtje naar cmstaring@gmail.com

Bijzonderheden paarden voor het rijden.

Ieder dier is anders en dat betekent ook dat er dingen zijn die je van onze paarden/pony’s moet weten. Dit kan te maken hebben met de verzorging, met het rijden of het opzadelen. We hebben van dit soort dingen daarom een lijst gemaakt en dat lijstje hangt inmiddels in de gang. Bij deze een dringend verzoek aan alle leden die in de lessen meerijden of ouders die hun kinderen helpen voor en na de lessen: lees dit lijstje goed door en kijk ook regelmatig of er dingen veranderd zijn. Goed weten wat je wel en niet moet doen draagt bij aan je eigen veiligheid en ook die van onze paarden en pony’s.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Ruiterclub Bloemendaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder vind je laatste 12 nieuwsbrieven van Ruiterclub Bloemendaal:

 

 

Nieuwsbrief mei-juni 2023

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief maart-april 2023

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief januari-februari 2023

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief december 2022

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief november 2022

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief oktober 2022

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief september 2022

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief juni 2022

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief mei-juni 2022

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief maart 2022

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief februari 2022

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief januari 2022

Download hier de nieuwsbrief