Nieuwsbrief

Via nieuwsbrieven houden we onze leden, ouders en/of verzorgers, pensionners en de vrienden van Ruiterclub Bloemendaal op de hoogte van ons wel en wee. Maar natuurlijk mogen ook anderen deze nieuwsbrieven lezen!

 

Nieuwsbrief juni 2022

 

Beste leden, ouders/ verzorgers en pensionners,

De zomervakantie staat al weer voor de deur. Dit is de laatste nieuwsbrief voordat onze paarden en pony’s vier weken van hun welverdiende rust gaan genieten. We hopen dat jullie er plezier aan beleven en laten na de vakantie weer van ons horen.

 

Vrijwilligers stellen zich voor: Patrick en Barbara

Patrick:

Ik ben Patrick Gibbon, 42 jaar, woonachtig op een steenworp afstand van de manege. Vader van Renske en Anouk en partner van Fanny van Dam. Ik loop inmiddels al een aantal jaren rond op de manege. Zelf heb ik heel weinig met paarden en was in het begin met name alleen op de manege aan het kijken naar de lessen van de kinderen. Met een grote boog liep ik om de paarden heen want ik moest er eigenlijk niet veel van hebben. Maar inmiddels draai ik er mijn hand er nier meer voor om een paard op te zadelen als dat nodig is. Op een gegeven moment ben ik af en toe gaan helpen met wat klusjes. En nu bijna iedere zaterdagmiddag met een gezellige groep vrijwilligers een aantal uurtjes actief voor onderhoud, opruimen en opknappen van de manege. Ondanks alle beperkingen knapt de manege zienderogen op. Tijdens evenementen en wedstrijden regel ik de barbezetting en voorbereidingen dat de bar open kan, en ben ik er zelf ook vaak achter te vinden. Sinds kort verzorg ik ook de inkoop voor de bar en wat aanverwante zaken. De manege is in alle opzichte constant in beweging en er is altijd wel wat te beleven. Dat maakt het leuk en gevarieerd om er vrijwilligerswerk te verrichten.

 

Barbara:

Hoi,

Mijn naam is Barbara Drost, 44 jaar, 17 jaar getrouwd met Kees-Paul en moeder van Cas, Lotte en Lieke. Ik werk parttime bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk als beleidsadviseur ruimtelijke ordening. Lotte had op 4 jarige leeftijd het paardenvirus al aardig te pakken. Toen zij 5,5 jaar was mocht ze dan eindelijk op paardrijden. We hebben ons bij verschillende maneges georiënteerd want wij komen zelf helemaal niet uit de paardenwereld. Op de ruiterclub werden we direct hartelijk ontvangen en kregen we een rondleiding over het erf en werd ons van alles verteld over de vereniging. We waren gelijk verkocht. Lotte is begonnen in de smurfenlessen.

Het leuke aan de ruiterclub is dat de ouders hun (jonge) kinderen helpen met opzadelen. Voor mij een hele uitdaging want ik ben altijd als de dood voor paarden geweest. Als ik er vroeger in het bos eentje tegen kwam, ging ik het liefst achter een boom staan. Lotte begon met haar 5,5 jaar uiteraard met het rijden op de bergpony’s. Haar eerste rijles mocht ze op Lady rijden. Nog altijd haar grootste liefde. Zelfs Lady durfde ik nauwelijks vast te houden. Gelukkig ben ik langzaamaan steeds stoerder geworden en durf ik nu ook (sommige) grote paarden op te zadelen. Toen Lotte eenmaal op paardrijden zat wilde Cas ook wel een proeflesje doen. De proeflesjes werden ook een lidmaatschap. Gelukkig begon ook Cas, met zijn toen 7 jaar, gewoon op een bergpony. Lieke ging altijd mee naar de paarden, dus toen er eenmaal kabouterlessen werden geïntroduceerd, was ook Lieke niet meer te houden. Alle 3 de kinderen rijden op de zaterdag. In het begin kwamen we voor de lessen, dronken we nog wat en gingen we weer naar huis. Van lieverlee bleven we steeds langer hangen. Kees-Paul ging steeds meer klusjes doen en maakt inmiddels al weer een aantal jaren deel uit van het klusteam.

Op een gegeven moment werd mij gevraagd om de kinderfeestjes die op zaterdagen gevierd worden te begeleiden. Dit doe ik tot op heden nog steeds, samen met Els. 5 jaar geleden werd aan Els en mij gevraagd of wij wilden helpen bij het ponykamp. Sindsdien hebben wij een hele fijne en warme vriendschap ontwikkeld. Wij kunnen met elkaar lezen en schrijven, hebben aan een half (of liever gezegd geen) woord genoeg. We organiseren dan ook graag leuke activiteiten. Met hemelvaart hebben we alweer ons tweede puberkamp georganiseerd. Een hele klus, maar wat is het leuk om te zien hoe leuk iedereen het met elkaar heeft en hoe enthousiast iedereen is. In de eerste week van de zomervakantie organiseren we alweer ons 5e jeugdkamp. Ook dat is ieder jaar weer een enorm succes. Uiteraard worden wij elk jaar weer geholpen door een aantal enthousiaste (oud)leden en ouders. Zonder hen krijgen we dit niet voor elkaar.

Naast de kampen en de kinderfeestjes, help ik ook met de organisatie van de open dagen en hofstedendagen en waar nodig spring ik weleens bij met de wedstrijden. Ook mag ik elke maand de paarden voeren en heb ik een paar keer per jaar toezicht tijdens het vrijrijden. De paarden op de ruiterclub heb ik inmiddels ook allemaal in mijn hart gesloten.

Met het vaste clubje vrijwilligers sluiten we menig zaterdagmiddag af met een gezellig borreltje, daar kan ik erg van genieten. Door het helpen met de activiteiten ben ik nauw betrokken bij het verenigingsleven en de fijne tijd die onze kinderen op de manege hebben. Dat is zeer waardevol. Ik draag de ruiterclub een warm hart toe en hoop hier nog vele jaren te mogen rondlopen.

 

Contributieverhoging met ingang van 1 juli

Het zal jullie niet zijn ontgaan: overal stijgen de prijzen van goederen en diensten. Ook de Ruiterclub heeft te maken met forse stijgingen van de inkoopprijzen van bijvoorbeeld hooi en stro en andere materialen en diensten. Hierdoor zijn we gedwongen om de contributie (en de prijs van losse lessen etc.) met ingang van 1 juli met een extra percentage te verhogen, naast de jaarlijkse indexatie van 1,5%. Gelukkig hoeven we niet voor de volledige landelijke inflatie te compenseren en blijft de extra stijging beperkt. De nieuwe tarieven zijn:

  • jeugdleden: € 45,75 per maand (was € 44,50);
  • volwassenen: € 55,- per maand (was € 53,50);

De nieuwe tarieven en prijzen zullen binnenkort op de website te vinden zijn.

Ook de pensiontarieven gaan met ingang van 1 juli omhoog. De pensionners worden hierover afzonderlijk geïnformeerd. Meer informatie vind je ook in de notulen van de ledenvergadering van 2 juni die zijn rondgestuurd of binnenkort worden rondgestuurd.

 

 

Inhaallessen

Door de grote vraag naar proef- en privélessen voor nieuwe leden en het indelen van nieuwe leden in de groepslessen zijn onze instructeurs de laatste tijd druk bezet. Het lukt daardoor niet meer goed om inhaallessen in te plannen voor leden die een keer verhinderd zijn. Vanaf de start van het nieuwe seizoen, na de zomervakantie, is het dan ook helaas niet meer mogelijk om een gemiste les op een later moment in te halen.

 

Rabo Clubsupport 2022

Ook dit jaar is er weer een Rabo Clubsupport-actie! Tussen 5 en 27 september 2022 kun je je stem uitbrengen op de Ruiterclub. Hiervoor moet je lid zijn van de Rabobank. Lid worden kan gratis via de Rabo-app. De deelnemende clubs ontvangen een financiële bijdrage van de Rabobank die afhankelijk is van het aantal uitgebrachte stemmen. We willen de bijdrage graag besteden aan nieuwe zadels en hoofdstellen voor onze nieuwe pony’s, en aanpassingen en reparaties aan de bestaande materialen. Meer informatie volgt nog, maar je kunt ook alvast kijken op https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/financiele-ondersteuning. We hopen natuurlijk op jullie support!

 

 

 

 

 

 

Laatste les voor de zomervakantie

De laatste lessen voor de zomervakantie vinden plaats op zaterdag 16 juli!. Daarna hebben onze paarden en pony’s vier weken vakantie. De lessen starten weer op maandag 15 augustus.

 

 

 

 

 

 

Verslag evenementen

Hofstedendagen:

Na twee jaar geen Hofstedendagen mochten we eindelijk weer genieten van twee dagen shows en demonstraties op 14 en 15 mei, georganiseerd door instructie, vrijwilligers en leden. Het waren weer gezellige druk bezochte dagen en wij kijken al uit naar volgend jaar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ponykamp 13+

Een paar deelnemers aan het ponykamp hebben zelf een verslagje geschreven:

 

Hoihoi wij zijn Fenne, Cas en Lotte:)

Het was weer echt een super leuk kamp! Alles was heel erg goed georganiseerd. We begonnen met de tenten opzetten, bij ons ging dat minder soepel😅. Daarna hebben we nog ‘s avonds over de geluidswal gewandeld en uiteindelijk in de speeltuin gespeeld:) De eerste nacht natuurlijk vanzelfsprekend niet zoveel geslapen. De volgende dag hebben we gesprongen, andere kinderen hebben een carrouselles gehad. Ook hebben we een fotoshoot gehad. De foto’s zijn super leuk geworden dankjewel Sofie!! We zijn deze dag best vroeg gaan slapen want de dag erna hadden we een buitenrit!!

Zoals al gezegd de dag erna een buitenrit, dat was echt super leuk!! Aan het eind nog lekker pasta gegeten en daarna lekker naar huis! Het was echt een geslaagd ponykamp!! Dankjewel Els, Barbara, Mariëlle, Jaqueline en alle andere helpers!!

 

Hallo beste mensen, ik was een paar weken geleden 3 dagen op ponykamp geweest op de ruiterclub bloemendaal. Het begon woensdag avond toen gingen we de tenten op zetten en gewoon even ons eigen ding doen. Daarna rond half 11 gingen we de geluidswal op in het pikke donker😱 ik was wel een beetje bang🙈 toen kwamen we aan bij de speeltuin en gingen we daar even spelen dat was echt super leuk! Daarna gingen we terug en moesten we eigenlijk bijna gaan slapen maar ik en een paar vriendinnen gingen nog opblijven en ons energie er uit gooien door te gaan turnen in de binnenbak😂. De volgende dag werden we om 8 uur wakker en gingen we de paarden voeren en de paddocks mesten. Dat was eerlijk gezegd wel vermoeiend om dat te doen zo vroeg. Daarna gingen we ontbijten. We hadden ook 2 springgroepen en 1 carrousel groep ik zat in de springgroep dat was echt super leuk! Je kreeg les van Jacqueline als je bij springen zat en van Peter bij carrousel. Daarna gingen we nog even chillen bij onze tenten en in de avond gingen we hele leuke spelletjes doen. De dag daarna was de laatste dag alweer. We werden wakker gemaakt door een alarm maar niemand kwam in beweging behalve 1 tent de meeste dachten dat het in hun droom gebeurde😂. Daarna gingen we de tenten in de ochtend afbouwen en daarna gingen we op buitenrit! Dat was fantastisch! Daar is ook nog een verhaal over. We kwamen langs een zebra en dachten dat hij nep was totdat hij aan kwam galopperen toen schrokken een paar paarden dus iemand was ook tegen een boom aan gebotst😢. Gelukkig had diegene niet pijn! Dat was heel ponykamp 2022 samengevat en volgend jaar mogen het meer dagen worden! En om niet te vergeten de begeleiding was zo fantastisch, bedankt Jacqueline en Mariël en de rest van de helpers!!💪🏻

Jenna

 

Vrienden van de Ruiterclub

Mensen die de Ruiterclub een warm hart toedragen hebben de mogelijkheid om tegen een jaarlijkse bijdrage van minimaal € 25,- Vriend van de Ruiterclub te worden. Dat was al zo, maar de beschikbare informatie liet de laatste tijd wat te wensen over. Om de Vrienden van de Ruiterclub weer ‘in the picture’ te zetten hebben we er een aparte pagina op de website aan besteed, zie https://ruiterclubbloemendaal.nl/vrienden-van-de-ruiterclub/. Daar vind je ook het aanmeldformulier. Verder gaan we jaarlijks een aparte nieuwsbrief voor de Vrienden versturen, waarin we wetenswaardigheden over de manege delen en vertellen waar de Vriendenbijdragen aan zijn besteed. Dus, zegt het voort: draag je de Ruiterclub een warm hart toe, word dan Vriend van de Ruiterclub!

 

Aankomende evenementen

Zet alvast in jullie agenda: zaterdagavond 3 september barbecue voor iedereen van de Ruiterclub. Details en prijzen volgen nog. En verder:

  • Ponykamp: 12 tot en met 14 juli (inschrijven niet meer mogelijk)
  • Dressuurwedstrijd: 26 juni (inschrijven niet meer mogelijk)
  • Open dag: 25 september

 

Oproep kascontrolecommissie

Het bestuur zoekt nog een nieuw lid van de kascontrolecommissie, die de komende twee jaar kort voor de jaarlijkse ledenvergadering de financiële administratie wil controleren. Bijzondere financiële kennis of ervaring is hiervoor niet vereist. Belangstellenden kunnen zich melden via secretariaatrcb@gmail.com.

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Ruiterclub Bloemendaal

 

 

 

Hieronder vind je de eerdere nieuwsbrieven van Ruiterclub Bloemendaal:

 

 

Nieuwsbrief mei-juni 2022

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief maart 2022

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief februari 2022

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief januari 2022

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief december 2021 (2)

Download hier de nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief december 2021

Download hier de nieuwsbrief